Mi gado, mi gado! Een sika! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Silvia Mosterd - WaarBenJij.nu Mi gado, mi gado! Een sika! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Silvia Mosterd - WaarBenJij.nu

Mi gado, mi gado! Een sika!

Door: Silvia

Blijf op de hoogte en volg Silvia

26 April 2004 | Suriname, Paramaribo

Na een rustig en relaxed weekendje in de stad, krijg ik maandag een pijnlijke behandeling aan m’n grote teen. Ja hoor, Silvia is te grazen genomen door een sika (zanvlo) en een collega wil hem en z’n eitjes wel even verwijderen. AAAAAAUUUUUUUWWWWW! (en heel Paramaribo schrikt even op...)

Vorige week was ik een beetje moe en ziekjes. Het weekend heb ik heerlijk uitgerust. Zaterdag een stagiaire feestje bij stagiaires thuis (jemig, wat een huis!) en later in de Waag een flower power party, waar de flowers ver te zoeken waren, maar waar het wel weer super gezellig was!

Anjulio, de Surinaamse vriend van Marit (huisgenoot) heeft Marit en mij zondag meegenomen naar het huisje van zijn oom bij Cola-kreek. Heerlijk zwemmen in het bruine water. Klinkt heel vies, bruin water, maar no worries. Dat water komt zo bruin door bladeren, eigenlijk zwem je dus in koude thee! Gelukkig kreeg je er geen aanslag van... Maar het was echt relaxed. Zwemmen in sterk stromend water in de jungle. Dutje doen in de hangmat (als ie niet uitscheurt tenminste...- Anjulio & Marit). Vers geschoten leguaan met rijst eten. Alleen na dat verse bosvarken met dikke zwarte haren op m’n bord te hebben gezien, was ik mijn eetlust voor de rest van de middag verloren...

Aankomend weekend ga ik met een heel stel naar Galibi, een gebied met witzandstrand en palmen op het uiterste noord-oostelijke puntje van Suriname. Het strand staat bekend om de grote reuzeschildpadden die daar hun eieren komen leggen. In witzand zitten ook veel sika’s, dus dat wordt dichte schoenen en voeten wassen!
In Galibi zijn een aantal indiaanse dorpjes, waar op het moment drie pabo-stagiaires (Mariëlle, Anne-Marieke en Kristian) hun binnenlandstage lopen. Hun gaan we uiteraard ook opzoeken. Zucht...was het maar wat sneller weer weekend!

Bedankt voor jullie leuke reacties!!!!!

• 26 April 2004 - 17:18

Anja:

Lieve Sil,
    alvast heeeel veel plezier in Galibi. Begin de dagen maar vast af te tellen...ach, een week is snel voorbij;) Ik hoor wel weer van je hoe het geweest is!
    Heel veel plezier en doe ze de groetjes daar van mij
    XX

• 26 April 2004 - 19:19

Metsie:

Hey poppetje!
    Hier mij die je cd hebt kapot gemaakt...Maar de nieuwe is in aantocht!Bedankt voor je lieve complimentje..En vast tot gauw ergens in de big city!!!
    Metsie

• 26 April 2004 - 19:20

Metsie:

Eehh...Sil? Sorry voor die belachelijke eerste zin!

• 27 April 2004 - 11:07

Jolien:

Hai Sil, Ai dat lijkt me erg pijnlijk! Maar wat leuk dat je Galibi gaat zeg. Hopelijk gaat het dan alweer wat beter met je teen. Maak maar mooie foto's zodat je die op je site kunt zetten. Alvast veel plezier gewenst.

Liefs Jolien.

• 27 April 2004 - 15:06

Gonny:

Doe je Kristian de groeten van ons en geef hem alvast maar een dikke zoen voor zijn verjaardag.

• 27 April 2004 - 16:45

Nelson:

Dag Silvia,
    Alleen op je site kan ik je vinden dus ik mij niet meer af te vragen waar je je schuilplaats hebt.

Suriname, Julianastraat.

Je site heb ik vandaag bezocht, de foto's zijn mooi.
    daaaaaaaaaggggg..........

• 27 April 2004 - 17:59

Silvia:

Hey Nelson, heb vandaag toevallig jou site ook bezocht. Zal even reclame voor je maken! Alle bezoekers van mijn site bezoek ook www.surjungle.com!!!! Dit is een prachtige site van mijn onderbuurman die tevens een fantastische gids in de Surinaamse jungle is!

• 27 April 2004 - 18:01

Silvia (again):

Gonny, dat doe ik zeker!
    Groetjes!

• 29 April 2004 - 09:29

Helma:

Lieve Sil,
    Die geweldige gids lijkt mij ook wel wat! Tot over 11 daagjes!
    kus

• 29 April 2004 - 09:32

Helma:

Zit je teen er nog aan?

• 29 April 2004 - 13:00

Silvia:

Die teen zit er nog, maar het ziet er niet uit. YAK!