Keti Koti, 1 juli 2004 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Silvia Mosterd - WaarBenJij.nu Keti Koti, 1 juli 2004 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Silvia Mosterd - WaarBenJij.nu

Keti Koti, 1 juli 2004

Door: Silvia

Blijf op de hoogte en volg Silvia

02 Juli 2004 | Suriname, Paramaribo

In Suriname werd gisteren de afschaffing van de slavernij gevierd, dit feest wordt Keti koti genoemd. Het is nu 141 jaar geleden dat de slavernij in Suriname officiëel werd afgeschaft. Het was groots feest in Paramaribo. Langs de waterkant en in de palmentuin stonden duizenden standjes met eten, drinken, eten, speelgoed, eten en nog veel meer eten! Je begrijpt wel waar Surinamers van houden (en waar die kilo’s vandaan komen bij al die stagiaires)! Op straat was het een bonte verzameling van prachtige mensen. Creolen waren prachtig gekleed in Creoolse klederdracht. Mannen, vrouwen, kinderen, iedereen was gekleed in zijn of haar beste kleding of in prachtige kostuums. Je begrijpt dat ik fantastische foto’s heb gemaakt! In de palmentuin was ook een podium, waar artiesten zongen en bij ’t Vat waren vier Surinaamse tantes het publiek aan het vermaken.
’s Avonds was er Parbo night bij Broki (ook wel hangmattentent, de boot of boothuis genoemd) aan de waterkant. Enorme opgeblazen Parbo flessen, een grote rode Parbo poort en een podium met artiesten en allerlei activiteiten. Al met al een super feestje! Ik heb geloof ik nog nooit zoveel mensen op straat gezien hier in Paramaribo!

• 04 Juli 2004 - 13:04

Helma:

Hier had ik wel graag bij willen zijn!
    Wat een schattige foto van die kindjes!
    xxxx