Silvia weer herenigd met het thuisfront - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Silvia Mosterd - WaarBenJij.nu Silvia weer herenigd met het thuisfront - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Silvia Mosterd - WaarBenJij.nu

Silvia weer herenigd met het thuisfront

Door: Silvia

Blijf op de hoogte en volg Silvia

08 Juli 2004 | Nederland, Amsterdam

De weg naar Zanderij

Het is voor velen nog een verrassing, maar mijn Suriname-avontuur zit er op! Vandaag arriveer ik weer in Nederland! Ik heb besloten om Kristian enorm te verrassen en eerder thuis te komen, zodat ik bij zijn diploma-uitreiking van de PABO kan zijn!

Vandaag (7 juli) rijd ik dus voor de laatste keer (van dit avontuur) de weg naar Zanderij. Een drukke hobbelige weg door groen Suriname. Langs de kant van de weg zie je tussen de palmbomen en ander groen, hutjes met donkere mensen en af en toe een kampvuurtje. Je merkt het als je vlakbij het vliegveld komt, doordat er grote reclame borden opdoemen langs de weg. Al die reclameborden wensen mij een prettige reis en of ik nog even tax free ga shoppen op het vliegveld, tijdens de reis maar veel kit kat wil eten, parbo bier en borgoe wil drinken en Nescafe koffie nuttig en dat ik me verzekerd heb bij Assuria verzekeringen. De beste tekst die ik lees staat vlak voor het vliegveld op een soort van monument: The biggest risk is not to take the risk at all! Ik vind het een prachtige afsluiter voor mijn verblijf in Suriname. Mijn levensmotto is vanaf nu:

Het grootste risico is het risico helemaal niet nemen en wie met beide benen op de grond blijft staan komt niet ver!

Ik heb het risico genomen om m’n voetjes van de vloer te doen, letterlijk en figuurlijk naar Suriname te vliegen en het heeft mij een fantastische, avontuurlijke, leuke, leerzame en zeer verassende tijd van m’n leven opgeleverd! Ik heb veel vrienden gemaakt hier in Suriname en hierbij wil ik Marit, Lianne, Kristian, Marion, Mariëlle, Eva, Anne-Marieke, Yanni, Marella, Evelien, Marieke, Mettje, Martien, Marja, Maarten, Raoul, Wouter, Jan (kleine), Anjulio, Darrel, Monique, Giorgio, Tania, Sheila, Gillie, Rolf, Roel, Loek, Menno, Hanneke, Nynke, Rolien, Sjoerd, Ferenc, Maike, Petra, Karin, Jan (groot), Nynke, Rennie, Laura, Paul, Raoul, Herma en Hiske bedanken voor de leuke tijd in Suriname!

Natuurlijk bedank ik ook iedereen die me vanuit Nederland of elders uit de wereld heeft gesteund door middel van e-mails, brieven, kaartjes, msn, telefoontjes, bezoekjes (Anja, Rianne, pap en mam!) en leuke berichtjes op deze site! Bedankt!!!!!!!!!!!!!!!

• 08 Juli 2004 - 17:38

Anja:

Heeey Sillie,
    En...hoe was het om je lieve vriendje weer te zien?
    Is de reis nog een beetje meegevallen? Ik hoop je gauw (zondag?) te zien, zodat we weer lekker kunnen bijkletsen!
    Maar geniet nu nog maar even van hetgeen waarvoor je eerder thuiskwam;)

Knuffel van mij...

• 09 Juli 2004 - 12:22

Helma:

Er staan hier bloemen op je te wachten+opa's,oma's tantes(plm.15!)ooms(plm.15!)neefjes(30?)nichtjes(20?) en natuurlijk je broer en zusje!!!!!!!!!

• 09 Juli 2004 - 14:47

Leonie:

En óók nog eens jouw vriendinnen (plm. 5) staan hier te wachten.
    Net als An hoop ik je heel gauw te zien: zondag ja en géén dag later!
    Veel liefs en tot zondag!!!

• 09 Juli 2004 - 20:30

???:

Zal ze dit allemaal wel lezen, of zal ze nu te druk zijn met iets(iemand!) anders. Geef es een reactie, Sil!

• 12 Juli 2004 - 12:55

Silvia:

Yes, I'm back...
    Fantastisch om iedereen weer te zien (vooral die ene), maar wat is het hier k*tweer!!!!!! Das nie aboeng!

• 05 Augustus 2004 - 13:19

Gudu:

He schat, na al dat leuks moet er ook weer gewerkt worden. Tja, is nou eenmaal zo. Op naar hoofdstuk 4.

bigi bossie
    Kristian

• 26 November 2005 - 16:07

Cees:

Mooie site met hele mooie foto's van het mooiste land ter wereld.
    Ben net terug van een reis door Suriname, heel veel Paramatibo, ook nog iets van Samaracca gezien en 4 dagen binnenland, ten zuiden van het stuwmeer.